Fysik

Emitteret foton fra hydrogenatom

08. oktober 2017 af MelinaSN (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg sidder fast i den her, håber nogen kan hjælpe. Har prøvet at læse mig frem, men jeg fatter det ikke. Så hvis nogen kan skære det ud i pap, vil det være fedt :)

En emitteret foton fra et hydrogenatom har bølgelængden 5907 nm

Hvilken bane befinder atomet sig herefter i, når atomet inden elektronovergangen befandt sig i bane nummer 9?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

                    \small \frac{1}{\lambda }=R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{n^2} -\frac{1}{9^2}\right )

                    \small \frac{1}{n^2}=\frac{1}{\lambda\cdot R_{yd} }+\frac{1}{81}

                    \small \frac{1}{n^2}=\frac{1}{\left ( 5907\cdot 10^{-9}\;m \right )\cdot\left ( 1{.}09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right ) }+\frac{1}{81}=0{. }027773

                    \small \small n^2=\frac{1}{0{. }027773}=36\left ( {.}0067 \right )

                    \small n=6


Skriv et svar til: Emitteret foton fra hydrogenatom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.