Kemi

PH

08. oktober 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

.. 

 15. Beregn pH i en o,100 M HCl

16. Beregn pH i en 0,010 M HCl


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

for en stærk syre (pKs < -1,7) 
gælder:
                         \small pH=-\log(c_s/M)
15.
                         \small pH=-\log(0{.}1)=-\log\left ( 10^{-1} \right )=-(-1)\cdot \log(10)=-(-1)\cdot 1=1

16.
                         \small pH=-\log(0{.}01)=-\log\left ( 10^{-2} \right )=-(-2)\cdot \log(10)=-(-2)\cdot 1=2
          

                                


Svar #2
08. oktober 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Forstår det stadig ikke, og nu har jeg læst og læst... Kan ikke forstå udregningen overhovedet for der står jo 100 ved den ene og 10 ved den anden alså 0,010 og 0,100


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af mathon

du skal vide, at
                                 \small \log\left ( a^n \right )=n\cdot \log(a)
samt at
                                 \small 0{.}1=10^{-1}           \small 0{.}01=10^{-2}


Svar #4
08. oktober 2017 af tøsenkolding (Slettet)

er det her skrevet rigtig ind så ?? 

fil vedhæftet 

Vedhæftet fil:15 og 16.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2017 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.