Matematik

integralregning

08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der en derude der måske kan hjælpe mig med en opgave jeg er gået i stå ved?

Opgaven er vedhæftede.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

Snapseglasset skal kunne rumme ca. 5 cl.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2017 af peter lind

Find en ligning for den rette linie. Der mangler en oplysning til det. Brug dernæst formlen V = π∫f(x)2dx


Svar #3
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jeg får det ikke rigtig til 5 cl. når jeg udregner det

er det ikke denne formel jeg skal bruge?

V = pi * ∫b ?(f(x))2? dx?


Svar #4
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

er ligningen for det rette linje ikke f(x) = x - 0.5


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2017 af StoreNord

#0

f(x)=x-0.5

f²(x)=(x-0.5)² = x²+1/4-x


Svar #6
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

når jeg sætter det ind i inspire får jeg det til 9.42 men det giver ikke mening


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2017 af StoreNord

Nej, det burde 44.9 cm³ = 4,5 cl

Du skal integrere fra ½ til 4.


Svar #8
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså jeg sætter det ind i formlen: V = π∫f(x)?2dx


Svar #9
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

er min øvre grænse ikke 3.5 og min nedre grænse 0.5?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. oktober 2017 af StoreNord

\int_{\frac{1}{2}}^{4}(x^{2}+\frac{1}{4}-x)      


Svar #11
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

.


Svar #12
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Hvor får du x2 egentlig fra? eller i det hele taget ligningen x^2+1/4-x?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2017 af StoreNord

½  er skrevet ned tasten    1/2     på mit tastatur.       :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. oktober 2017 af StoreNord

Hvor får du x2 egentlig fra?         Integrationsgrænserne kan da nemt aflæses på din tegning, hvis man zoom'er.

(x-0.5)²  er da   (x^2+1/4-x)          , ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. oktober 2017 af mathon

               \small V_{snaps}=\pi \int_{0}^{4}x^2\mathrm{d}x-\pi \int_{\frac{1}{2}}^{4}\left (x^ 2-x+\tfrac{1}{4} \right )\mathrm{d}x


Svar #16
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

ja nu får jeg det til 4,5 cl. Tusind tak for hjælpen :)

#14 og #15 kan i måske også hjælpe mig med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2017 af StoreNord

Netop nu fik jeg også   x=ln(1+√2).


Svar #18
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Hvor fik du x=ln(1+√2)? :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
08. oktober 2017 af StoreNord

Øh. Det var til

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1779229#1779314

Så var det derfor, jeg ikke lige kunne finde opgave b.        :)

Mathon har vist regnet den i    #15.


Svar #20
08. oktober 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

#19 ved du hvilken formel jeg skal bruge i opgave 2b for at finde vægten af snapseglasset?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.