Matematik

Variabelsammenhæng og funktionssammenhæng

08. oktober 2017 af Rabecca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:) 

Er der nogen som vil være så venlig at forklare, hvad forskellen er på variabelsammenhæng og funktionsammenhæng i matematik. Jeg har søgt på det, men kan ikke rigtigt finde et konkret svar.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

En variabelsammenhæng er en vilkårlig ligning. F.eks. cirklens ligning (x-x0)2 + (y-y0)= r2

En ligning er en funktionsammenhæng for z, hvis den har formen
    z   =   udtryk hvor der ikke indgår z
hvor z kan være en hvilken som helst variable. F.eks. eksponentielvækst        y = bax


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af Anders521

På C-niveau møder du variabelsammenhænge i forskellige klasser såvel som repræsentationsformer. Nogle klasser som du er formentlig bekendt med er linære, eksponentielt, logaritmisk og potens der så kan repræsenteres i et algebraisk udtryk, i tabelform, grafisk eller sproglig formulering. På det nye grundforløb i matematik indgår den førstnævnte klasse som en del af pensum. 

Jeg ved så ikke hvad funktionsammenhæng er og har aldrig læst eller hørt om udtrykket. Jeg har i hvert fald aldrig hørt en gymnasielærer bruge det før. 


Svar #3
08. oktober 2017 af Rabecca (Slettet)

tusind tak skal du have, god dag!


Skriv et svar til: Variabelsammenhæng og funktionssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.