Matematik

Bestem tallet b

08. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for f går igennem punktet p(2,1)

bestem b

Hvordan laver jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af Anders521

Hvad ved du ellers om f?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af Mathias7878

Du kan kun bestemme b, hvis du også kender a

- - -

 

 


Svar #3
08. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet)

Ja, jeg forstod det heller ikke nemlig. Der står at der er givet en funktion f(x)=\frac{b}{x}-x^2

Grafen for f går igennem punktet p(2,1)

a) bestem tallet b


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2017 af Mathias7878

Ahh, så kan du godt bestemme b

Indsæt punktet P(2,1) = (x,y) ind i f(x) og løs ligningen

1 = \frac{b}{2}-2^2

dvs

1 = \frac{b}{2}-2^2

5= \frac{b}{2}

5*2= \frac{b*2}{2}

b = 10

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2017-10-08 19-46-16.png


Skriv et svar til: Bestem tallet b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.