Fysik

mekanisk enerrgi

09. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde folke 

er der nogen kan hjælpe mig med den opgave?????

Vedhæftet fil: Mekanisk energi.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af Craoder (Slettet)

Skitsen er du nok nødt til at lave selv ;)

Overvej følgende sammenhænge for at løse opgaverne:

Mekanisk energi er summen af potentiel energi og kinetisk energi:

E_{mek} =E_{pot} + E_{kin}

Potentiel energi er massen af legemet gange tyngdeaccelerationen og legemets højde over nulhøjden.

E_{pot} = m*g*h

Kinetisk energi er \frac{1}{2} gange legemets masse gange dets fart i anden.

E_{kin} =\frac{1}{2}*m*v^2

Prøv at leg lidt med de ovenstående formler, spørg eventuelt ind til specifikke problemer, hvis du skulle støde ind i nogen. :)


Skriv et svar til: mekanisk enerrgi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.