Matematik

For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

10. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

har en opgave her hvor jeg har problemer i den sidste d)

er vedlagt

Vedhæftet fil: k løs.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2017 af janhaa

f(x) = k

k = 0 => 2 løsninger

k >  0 => 3 løsninger

k < 0 => 1 løsning


Svar #2
10. oktober 2017 af soer381k

#1

f(x) = k

k = 0 => 2 løsninger

k >  0 => 3 løsninger

k < 0 => 1 løsning

hvordan kan du se det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Det er ikke rigtigt, løsningen er

k > 500/27          1 løsning
k = 500/27          2 løsninger
0 < k < 500/27    3 løsninger
k = 0                   2 løsninger
k < 0                   1 løsning

Du skal løse f'(x) = 0, så du finder x værdien til de to ekstrema der ses på figuren. Værdien af f(x) i disse punkter bestemmer hvor meget op/ned kurven skal flyttes inden løsninger kommer til eller forsvinder.


Svar #4
10. oktober 2017 af soer381k

#3

Det er ikke rigtigt, løsningen er

k > 500/27          1 løsning
k = 500/27          2 løsninger
0 < k < 500/27    3 løsninger
k = 0                   2 løsninger
k < 0                   1 løsning

Du skal løse f'(x) = 0, så du finder x værdien til de to ekstrema der ses på figuren. Værdien af f(x) i disse punkter bestemmer hvor meget op/ned kurven skal flyttes inden løsninger kommer til eller forsvinder.

er det svaret på d) ???


Skriv et svar til: For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.