Matematik

retvinklet trekant opgave

10. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

i opgaven har jeg fundet frem til siderne

a=30
c=90
b=60

så er det sinus og cosinus jeg skal bruge til at finde de andre sider, men jeg har svært ved at sætte det op med de rigtige tal på de rigtige steder 

kan nogen hjælpe??


Svar #1
10. oktober 2017 af soer381k

her er opg

Vedhæftet fil:retvinklet papir.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2017 af StoreNord

So er det jo en 30-60 trekant.


Svar #3
10. oktober 2017 af soer381k

hvordan beregner jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2017 af StoreNord

I en 30 - 60 - 90 trekant er hypotenusen dobbelt så stor som en den lille katete, og den store katete er lig med den lille katete multipliceret med kvartrod 3

10 = CD·√3 =>  CD=?


Svar #5
10. oktober 2017 af soer381k

så det er lige meget at der står retvinklet trekant i opgaven?

men det giver da god mening at jeg ved hjælp af dit udsag får a=5.7735026919 og b=11.5470053838


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2017 af StoreNord

b)

\frac{x}{CB}=\frac{AD}{AC}


Svar #7
10. oktober 2017 af soer381k

hvad ville du eventuelt sige til b) ?


Svar #8
10. oktober 2017 af soer381k

så det ville være x/5,7 = ad/10 

og så vil x=0.577*ad eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2017 af StoreNord

skulle være:

                        \frac{x}{CB}=\frac{AD}{AB}               \Leftrightarrow \; \; \; \; \frac{x}{5.77}=\frac{10-x}{10}


Svar #10
10. oktober 2017 af soer381k

jeg ksn godt se meningen, men hvordan er det nu jeg kan få x isoleret ud der?


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

\frac{10-x}{10} = \frac{10}{10}-\frac{x}{10}=1-0.1x


Svar #12
10. oktober 2017 af soer381k

så x/5,77 = 1-0.1x og hvad skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. oktober 2017 af StoreNord

\frac{x}{5.77}=\frac{10-x}{10}                      Gang på begge sider med  5.77 og med 10. Derefter isolèr x.


Svar #14
10. oktober 2017 af soer381k

hvodan ganger du ind det bliver da ikke x= -x-10


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2017 af StoreNord

\\ \frac{x}{5.77}=\frac{10-x}{10} \Leftrightarrow \\ \\ x \cdot 10 = 5.77 \cdot (10-x)) \Leftrightarrow \\ \\ x \cdot 10 = 5.77 - 5.77x \\ x(10 + 5.77) = 57.7 \\ x = ?


Skriv et svar til: retvinklet trekant opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.