Matematik

Enhedsnormalvektor?

11. oktober 2017 af ostelarsa - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver? Har ingen idé om hvad en enhedsvektor er. Har fundet arealet af P til at være sqrt(35).

På forhånd tak for hjælpen! :D

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2017 af mathon

En blandt mange normalvekorer 
er:
          \small \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 2\\-1 \\ -1 \end{pmatrix}\times\begin{pmatrix} -1\\3 \\ 2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\-3 \\ 5 \end{pmatrix}        \small \left | \overrightarrow{n} \right |=\sqrt{1^2+(-3)^2+5^2}=\sqrt{35}

En enhedsnormalvektor er
derfor:

                   \small \overrightarrow{n}_e=\frac{1}{\sqrt{35}}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-3 \\ 5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \tfrac{1}{\sqrt{35}}\\ \tfrac{-3}{\sqrt{35}} \\ \tfrac{5}{\sqrt{35}} \end{pmatrix}


Svar #3
11. oktober 2017 af ostelarsa

Tusind tak for hjælpen mathon! :D

Kan du også fortælle mig, hvordan jeg afsætter enhedsvektoren ud fra P's midtpunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

regn x,y,z ud når  s=1/2, t=1/2,  og lav en "arrow" fra disse x,y,z  til  x,y,z + normalens x,y,z


Svar #5
11. oktober 2017 af ostelarsa

Det er ikke meningen at man skal sige: 1/2 *(2-(-1) , -1-3, -1-2)?


Svar #6
11. oktober 2017 af ostelarsa

Okay, nej. Men hvad mener du med x,y,z + normalens x,y,z? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2017 af ek07 (Slettet)

Hvordan fandt du arealet af P?:O


Skriv et svar til: Enhedsnormalvektor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.