Matematik

Harmoniske svingninger

13. oktober 2017 af pinklife (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har forsøgt at finde ud af, hvordan det lige er, man udfra en graf kan opskrive funktionen for den harmoniske svingning, men det hjælper mig ikke super meget. Jeg har forsøgt at komme med mit bud på de forskellige værdier, men ja... Er der nogle, de rhar noget super noter til det her, eller noget brugbart input? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2017 af peter lind

d = middelværdi mellem top og bund

A = top - bund divideret med 2 altså ikke 1

2π/d = bølgelængde

fra 0 til første bund omregnet til fase


Svar #3
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

#2 Så d er ikke 175? Er det mere 75? Eller 1,75?

Så A er 2,5?

Jeg forstod ikke det sidste du skrev..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2017 af StoreNord

A er som sagt amplituden.


Svar #5
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

#4 yes..


Svar #6
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2017 af StoreNord

https://uvmat.dk/pmh/uvprojekt/harmoni-net.pdf


Svar #8
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

#7 jeg har kigget på det link, men jeg forstår stadig ikke, hvordan jeg udfra grafen kan sige hvad der er hvad

som i kan se, er jeg kommet med mine bud, men jeg kan næsten forstå, at de er helt hen i vejret?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-10-13 21-40-39.png


Svar #10
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

Okay så hvad? Jeg var ikke helt forkert på den eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2017 af StoreNord

Selvtillid er en god ting.

Mit punkt A skulle ha været en periode til venstre.


Svar #12
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

Selvtillid har jeg intet af, prøver bare at bestå matematik, haha


Svar #13
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

Forstår bare stadig ikke, hvordan jeg kan aflæse b og c :S


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. oktober 2017 af StoreNord

Se på det link jeg gav dig. Side 3 i rammen under tegningen.

c  skal du aflæse på tegningen i opgaven:  175 volt oppe kan du se, at der er er en forsinkelse på ca  21,6 (to tern).


Svar #15
13. oktober 2017 af pinklife (Slettet)

så i det link du har givet er c = T?


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. oktober 2017 af StoreNord

Nej. Forestil dig, at bølgetoget kommer ude fra højre. Linjen  y=175 er middelværdien af bølgerne.

Den første skæring er ikke i (0,0), men i punktet B= (x,y)=(21,175). Forsinkelsen er altså 21.

Se mit nye billede:

Harmoniske svingninger.png


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.