Fysik

resistivitet

15. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er det formlen for?

R=(p*4*l)/pi*1/d^2

bruger denne formel til at finde resistiviteten:

m=(4*p*l)/pi =

p=(m*pi)/(4*l)

m er hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2017 af peter lind

Det er formlen for modstanden af en lang tråd når man kender resitiviten, længden og diameteren af tråden når man kende. Heraf kan du ved at isolere p udlede at p = R*π*d2/(4l)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2017 af mathon

sammenhængen
er:
                     \small R=\varrho \cdot \frac{l}{a}              

                     \small R=\varrho \cdot \frac{l}{\tfrac{\pi }{4}\cdot d^{ 2}}?        

                     \small R=\varrho \cdot \frac{4l}{\pi \cdot d^{ 2}}

                     \small \varrho =\frac{\left (R\cdot d^2 \right )\cdot \pi }{4\cdot l}

                     \small \varrho =\frac{\left (m\cdot \pi \right ) }{4\cdot l}               hvor   \small m=R\cdot d^2     


Svar #4
15. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Vi lavede to forsøg:

den ene holdte vi længden konstant og varrierede diamteren (denne formel)

den anden varriered vi længden


Skriv et svar til: resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.