Fysik

hjælp til formel (resistivitet)

14. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min lærer vil gerne have jeg skal vise hvordan jeg er kommet frem til denne formel:

p=m(d/2)^2*pi

m er hældningskoefficienten

vi startede ud med at have: 

R=p*l/a

men ved bare ikke hvordan vi fik den første formel?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2017 af PeterValberg

Prøv lige at se video nr. 8 og 9 på denne videoliste < LINK >
så kommer du nok i tanke om det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Har set dem, men det hjalp dsv ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2017 af mathon

                  \small \varrho =\left (\frac{R}{L} \right )\cdot \left ( \frac{\pi }{4} \cdot d^2\right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2017 af mathon

trådens tværsnitsareal
er:
                       \small a=\pi \cdot r^2=\pi \cdot \left (\frac{d}{2} \right )^2=\frac{\pi }{4}d^{\, 2}

                       \small R=\varrho \cdot \frac{L}{a}

                       \small \varrho =R \cdot \frac{a}{L}

                       \small \varrho =\frac{R}{L} \cdot a

                       \small \varrho =\frac{R}{L} \cdot \frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                       \small \small \varrho =\underset{\mathbf{\color{Red} m}}{\left (\frac{R}{L} \right )} \cdot \left (\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2} \right )


Svar #5
14. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet)

altså tror at den "endelig" formel er den første jeg skrev. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2017 af mathon

i overenstemmelse med #4's sidste linje.


Skriv et svar til: hjælp til formel (resistivitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.