Fysik

centripetalacceleration

16. oktober 2017 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej .nogle det kan hjælpe mig med den her opgave:

hvor stor centripetalacceleration  på 56º nordlig bredde når jorden rotaner om sin akse?

/ Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af mathon

                   \small a_{centr\! i}=\omega ^2\cdot r        

                   \small \small a_{centr\! i}=\left ( \frac{2\pi }{T} \right ) ^2\cdot R\cdot \cos(56^\circ)

                   \small a_{centr\! i}=\left ( \frac{2\pi }{86400\;s} \right ) ^2\cdot \left ( 6378\cdot 10^3\;m \right )\cdot \cos(56^\circ)=0{.}003\;\tfrac{m}{s^2}


Svar #2
16. oktober 2017 af DeepOcean

Mange Tak


Skriv et svar til: centripetalacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.