Matematik

Lineær regression

19. oktober 2017 af Natasha12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave. Opgaven lyder: bestem hældningskoefficienten F, hvis en graf går gennem punkterne a(1,8) og b(4,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af Mathias7878

Hældningskoefficienten er a i den lineære funktion på formen y = ax+b

a bestemmes vha formlen

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

hvor (x1,y1) = (1,8)

og

hvor (x2,y2) = (4,2)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2017 af NBLukas (Slettet)

Derudover kan det også nævnes, at du kan finde grafens skæringspunkt i y-aksen ved formlen:

b=y1-ax1


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.