Kemi

Udledning af heptan

23. oktober 2017 af MariaJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan finde jeg ud af hvor meget kuldioxid der udledes ved afbrænding af 1kg heptan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2017 af mathon

                \small \small C_7H_{16}\; _{\textit{(l)}}\; +\; 11\, O_2_{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 7\, CO_2\; _{\textit{(g)}}\; +\; 8\, H_2O\; _{\textit{(l)}}


Svar #2
23. oktober 2017 af MariaJK (Slettet)

Okay. Der sker en fuldstændig forbrænding. Men hvad skal jeg gør efter dette? 


Svar #3
23. oktober 2017 af MariaJK (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke få det til at gå op angående O'erne? 

der er 11 på venstre 

og 15 på højre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2017 af Heptan

O2. CO2. Der er 11 · 2 = 22 på venstre side,

og 7 · 2 + 8 = 22 på højre side.

Reaktionen er afstemt.

1 kg heptan svarer til en stofængde på n(heptan) = m/M hvor m = 1000 g og M er molarmassen for heptan.

Heptan og kuldioxid er i forholdet 1:7 i reaktionsligningen, dvs. der dannes 7 gange mere kuldioxid.
Så n(CO2) = 7 · n(heptan)


Svar #5
23. oktober 2017 af MariaJK (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Udledning af heptan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.