Matematik

Hvordan lægger man et antal procent til et andet tal? (Haster lidt)

27. oktober 2017 af inaktiv - Niveau: 8. klasse

Jeg står med et spørgsmål der lyder:

Hvor mange elever (helt tal) forventer man, der vil gå på Lenas efterskole i 10. klasse i skoleåret 2006/2007

og så får man at vide at "På Lenas efterskole forventer man, at antallet af elever i 10. klasse i skoleåret 2006/2007 vil stige med 5% i forhold til antallet af elever i skoleåret 2005/2006


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2017 af mathon

            \small N_{2006-2007}=1{.}05\cdot N_{2005-2006}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2017 af mathon

detaljer:

                                   \small \small N_{2006-2007}=\left ( \left (100+5 \right ) \cdot 10^{-2}\left)\cdot N_{2005-2006}

                                   \small N_{2006-2007}=\left ( 105 \cdot 10^{-2}\left)\cdot N_{2005-2006}

                                   \small N_{2006-2007}= 1{.}05 \cdot N_{2005-2006}


Skriv et svar til: Hvordan lægger man et antal procent til et andet tal? (Haster lidt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.