Matematik

Potensregneregler

28. oktober 2017 af Sidselerblank (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal udregne længden af en vektor og skal derfor udregne kvadratroden af -32 + 22.

Men jeg er i tvivl om, der skal parantes rundt om -3? Resultatet bliver vidt forskelligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af SuneChr

Vektoren har sikkert koordinaterne (- 3 ; 2)
Længden er derfor
\sqrt{(-3)^{2}+2^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2017 af guuoo2 (Slettet)

a2 + b2           hvor a=-3 og b=-4 giver
(-3)2 + (-4)2 = 25

-a2 - b2          hvor a=3 og b=4 giver
-32 - 42 = -25


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det sidste er ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2017 af guuoo2 (Slettet)

#3 Ævl


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jo udregningen er rigtig, men har ikke noget at gøre med problemet.


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.