Matematik

Aflevering

29. oktober 2017 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

På en ferietur køre familien Jensen og familien Hansen de første fire dage 474 km, 512 km, 606 km og 433 km.

A) Familien Jensen bil kører 12,5 km på en liter benzin.

Hvor mange liter benzin bruger de på hele turen?

B) Familien Hansens bil kører 18 km på en liter benzin. 

Hvor meget sparer de i forhold til familien Jensen, når benzinen i gennemsnit koster 11,75 kr. pr. liter.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af mikkel981

a) 2.025 / 12,5 = 162 l


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Læg alle de kilometer, de har kørt sammen og divider det med, hvor langt de kører på literen:

Liter_{benzin} = \frac{antal kilometer}{12.5}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2017 af Mathias7878

b)

Liter_{benzin} = \frac{antal kilometer}{18}

Sammenlign da de to priser

- - -

 

 


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.