Matematik

Hjælp med afleveringen

30. oktober 2017 af MiamajaS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. 

Sidder og kigger på min MAT aflevering, og er støt på dette spørgsmål: 

"Et stykke papir har form som en retvinklet trekant ABC, hvor kateternes sidelængder er
henholdsvis 4 cm og 6 cm. Ved trekantens retvinklede hjørne udklippes et kvadrat med
sidelængden x, som vist på figuren.
a) Bestem arealet af det tiloversblevne stykke papir udtrykt ved x, når 0 4 < <x .
b) Bestem den største sidelængde x, som kvadratet kan få ved et sådant udklip. "

Nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af StoreNord

a)            A= ½·4·6 - x²

b)            Differentièr A


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2017 af StoreNord

b)             På tegningen af de to eensvinklede trekanter ses:
                                     \frac{6-x}{x}=\frac{x}{4-x}                         Find x
Skærmbillede fra 2017-10-30 19-56-10.png


Svar #3
31. oktober 2017 af MiamajaS (Slettet)

Hej 

Kan du give et hint til denne opgave 

I trekant ABC er AC=5 og vinkel a=30. Det oplyses, at arealet af trekanten er 10.

a) Bestem AB og omkredsen af trekant ABC. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2017 af StoreNord

Du har ikke fortalt, om trekanten er retvinklet?    eller ligesidet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af BjarneLP (Slettet)

#3

Hej 

Kan du give et hint til denne opgave 

I trekant ABC er AC=5 og vinkel a=30. Det oplyses, at arealet af trekanten er 10.

a) Bestem AB og omkredsen af trekant ABC. 

Hej Miamaja. 

Vi har tidligere arbejdet med lignende opgaver. men du får et hint til opgaven.

For at bestemme AB benytter du "en halv appelsin-formlen", og solver for AB. omkredsen finder du ved at bruge cosinusrelationerne til at bestemme den sidste sidelængde. 

vi gennemgår opgaven i næste time. 

/Bjarne


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2017 af StoreNord

--Skærmbillede fra 2017-11-01 21-42-09.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2020 af SofieAmalieJensen

#2

b)             På tegningen af de to eensvinklede trekanter ses:
                                     \frac{6-x}{x}=\frac{x}{4-x}                         Find x
 

Hej, hvad har du skrevet ligningen ud fra? Jeg forstår ikke hvorfor de to sider skal være lige med hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. januar 2020 af ringstedLC

#7: I ensvinklede trekanter er forholdet mellem siderne parvist lige stort:

\begin{align*} \frac{a_1}{a_2} &= \frac{b_1}{b_2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2020 af SofieAmalieJensen

#8

#7: I ensvinklede trekanter er forholdet mellem siderne parvist lige stort:

\begin{align*} \frac{a_1}{a_2} &= \frac{b_1}{b_2} \end{align*}

Men trekanten er ikke ensvinklet, den er da retvinklet?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. februar 2020 af ringstedLC

To eller flere trekanter kan være ensvinklede, én kan ikke være det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2020 af SofieAmalieJensen

#10

To eller flere trekanter kan være ensvinklede, én kan ikke være det.

Nåå, nu forstår jeg det. Mange tak:)


Skriv et svar til: Hjælp med afleveringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.