Fysik

KerneFysik

31. oktober 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg står med en opgave som driller lidt,

Iodisotopen 131-53 I er et beta-minus henfald (radioaktivt) den bruges til behandling af kræft i skjoldbrusskirtlen. 
En patient får indsprøjtet 131-53I med aktiviteten 800 MBq. Hanvleringstiden er 8.04 døgn 

c)

hvor mange kerner er der tilbage efter 5.0 døgn? og hvor mange er der henfaldet i løbet af de første 5.0 døgn? 

Opgaven er vedhæftet

Mvh
 

Vedhæftet fil: studie sp. c).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af mathon


Svar #2
31. oktober 2017 af supra123 (Slettet)

Hej mathon. Ja.
Har lavet alle de andre. Kun sp. C jeg ikke kan finde ud af 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af mathon

         \small N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}     hvor du kender \small N_0,\; k - fra tidlgere - og \small t.

                                          \small k=\tfrac{\ln(2)}{T_\frac{1}{2}}       \small N=\tfrac{A}{k}

         


Skriv et svar til: KerneFysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.