Matematik

Invers dif./Alm. regnestykke...

02. november 2017 af Seriouss (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) =5x4 og a=5

f -1(x) = (\frac{1}{5})^{\frac{1}{4}}x^{\frac{1}{4}} (x er ikke opløftet her)

f(5) = \frac{1}{2^{\frac{1}{4}}4*x^{\frac{3}{4}}}

f(5)= \frac{1}{1000}

Mit problem er dog, at jeg får nævneren til et meget mindre tal uanset regnemetode.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af SuneChr

For ikke-negativt y har vi:
y = 5x4   ⇔   x = y^(1/4) / 5^(1/4)   ⇔   f - 1 (y) =  \frac{\sqrt[4]{125}}{5}\cdot \sqrt[4]{y} 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2017 af peter lind

Det du skriver hænger jo slet ikke sammen. Kan vi ikke få en ordentlig beskrivelse af opgaven


Svar #3
03. november 2017 af Seriouss (Slettet)

Givet funktionen f(x)=2x4 x≥0, a=5, find f-1(x), tegn de tilhørende grafer & vurdere df/dx når x=a & df-1/dx når x=a for at vise at på punktet df-1/dx = 1/(df/dx).

Jeg har gjort det alt sammen, men får ikke de rigtige værdier for df-1/dx|x=f(a), som i flg. mit matematikprogram skulle give 1/1000.

df/dx|x=5 får jeg i øvrigt til = 1000.


Svar #4
03. november 2017 af Seriouss (Slettet)

.


Svar #5
03. november 2017 af Seriouss (Slettet)

#2

Det du skriver hænger jo slet ikke sammen. Kan vi ikke få en ordentlig beskrivelse af opgaven


Se svar 3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2017 af peter lind

Du definerer ikke hvad a er


Skriv et svar til: Invers dif./Alm. regnestykke...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.