Matematik

Trigonometri

04. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har det rigtig svært med den at løse, er der nogen kan give hjælp til det ????

Vedhæftet fil: trekant -2 .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Start med at tegne koordinatsystemet og indtegn A, C og l. Vinkel A findes ved at tan(A) = Δy/Δx, hvor Δx og Δy er to sammenhørende tilvekster langs l.

B ligger på l og svarer til en bestemt værdi af t. Den finder du ved at benytte afstandsformlen på AB. Du ved, det skal blive 10, så heraf kan du finde t.


Svar #2
04. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

kan du forklare den første lidt mereom , hvordan finder man tan(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Start på et punkt på linien. Gå et stykke, f.eks. 4 ud mod højre og gå op til linien. Δx er så 4 og Δy det stykke, du er gået op.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2017 af fosfor (Slettet)

start med at finde koordinatsættet til B.

Dernæst kan ∠A bestemmes:

∠A = |tan-1((By - Ay) / (Bx - Ax)) - tan-1((Cy - Ay) / (Cx - Ax))|
∠A = |tan-1(By / Bx) - tan-1(2 / 11)|


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af mathon

eller:
              \small l\! \! :\; \; y=\tfrac{3}{4}x

              \small \angle A=\tan^{-1}\left ( \tfrac{3}{4} \right )=36{.}87^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

\angle A = {26.57}^{\circ}

I stedet for tangens kan du (efter at have bestemt koordinaterne for B) sætte vektorerne AB og AC ind i formlen for vinklen mellem to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2017 af mathon

korrektion:
                      \small \angle A=\tan^{-1}\left ( \tfrac{4}{3} \right )=53{.}13^\circ


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.