Matematik

hvordan udregner man hypotenusen af en IKKE retvinklet trekant ????

05. november 2017 af keylahhubi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har en opgave som jeg delvist ikke forstår. 

en trekant som ikke er retvinklet som har vinklerne - 110 , 35, 35

den ene side fra A -C 5,2 cm med en lineal og den anden fra A-B 5,3 cm

hvordan udregner jeg så den lange side/hypotenusen fra C-B ved disse informationer?

skal jeg bare bruge en lineal til den sidste del eller er jeg hel lost?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2017 af Mathias7878

Er

 \angle A = 110 ^{\circ}

?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af sjls

En trekant har altid vinkelsummen 180 grader, ellers er det ikke en trekant. De vinkler, du har nævnt, summerer ikke til 180 grader.
For at svare på dit spørgsmål, så benytter man sinus- eller cosinusrelationerne til at udregne hypotenusen af en trekant, der ikke er retvinklet. I dette tilfælde kender du alle vinkler og sider, bortset fra den sidste, så det er sådan set ligemeget, om du vælger at bruge sinus- eller cosinusrelationerne til at beregne længden af den sidste side.


Svar #3
05. november 2017 af keylahhubi (Slettet)

ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2017 af Mathias7878

.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Man kan ikke bruge betegnelsen hypotenuse hvis trekanten ikke er retvinklet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2017 af mathon

Vinkelsummen i en trekant er 180°, hvor din sum er 185°.

Der eksisterer kun en trekantshypotenuse i en retvinklet trekant.


Svar #7
05. november 2017 af keylahhubi (Slettet)

det var ikke med vilje der skulle stå 35 to gange 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan bruge sinusrelationerne. Men dem lærer man da ikke i 9. klasse?


Svar #9
05. november 2017 af keylahhubi (Slettet)

#4

Du burde kunne anvende både tangens og cosinusrelationerne, men da jeg ikke formoder, at du har haft om cosinusrelationerne, så nu skal nok bruge tangens, dvs

tan(v) = \frac{modstaaende katete}{hosliggende katete}

tan^{-1} = \frac{5.3}{5.2}


Svar #10
05. november 2017 af keylahhubi (Slettet)

skal jeg så dividere 5,3 med 5,2 og så tage tagensen af det?


Svar #11
05. november 2017 af keylahhubi (Slettet)

skal jeg så dividere 5,3 med 5,2 og så tage tagensen af det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2017 af Mathias7878

#9

Det var noget vrøvl, jeg skrev. Bare ignorer det.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2017 af Mathias7878

Du kan dog anvende cosinusrelationerne og så har du

|BC| = \sqrt{|AB|^2*|AC|^2-2*|AB|*|AC| * cos(A)}

hvor |AB| = 5.3, |AC| = 5.3 og cos(A) = cos(110)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
05. november 2017 af mathon

     

korrigeres til:

                         \small \left | BC \right |=\sqrt{\left | AB \right |^2+\left |AC \right |^2-2\cdot \left | AB \left | \cdot \left| AC\right |\cdot \cos(A)}
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2017 af StoreNord

#0     De oplysninger du gir er ikke nok til at tegne en trekant. Man skal vide, hvor linjestykkerne ligger i forhold til vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2017 af StoreNord

--Skærmbillede fra 2017-11-05 17-05-11.png


Skriv et svar til: hvordan udregner man hypotenusen af en IKKE retvinklet trekant ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.