Matematik

Differentialligning

05. november 2017 af Makrofagen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har et spørgsmål vedrørende en differentlialligning. Jeg har bestemt den fulstændige løsning til at være:

-6/e^6t + 11 - c

Dette passer med Maples resultat. Derefter har jeg fundet den løsning, der opfylder, at y(11) = 10, og her har jeg fået resultatet:

-6/e^6t + 10 (idet c = 1)

Er dette korrekt? Maple har nemlig en ret sjov måde at skrive det på (se fil).

Vedhæftet fil: Maple, worksheet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

Din løsning giver jo ikke engang 10 når man indsætter x=11

Desuden betyder    -6/e^6t
-\frac{6}{e^6}t


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af sjls

Husk at bruge det rigtige "e" i Maple, der blandt andet forefindes i menuen "Common Symbols".


Svar #3
05. november 2017 af Makrofagen

#1 e^6t skal stå nede under brøkstregen. 


Svar #4
05. november 2017 af Makrofagen

#2 Gør jeg også.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

#4 Næppe da maple giver   ln(e)   i stedet for 1


Svar #6
05. november 2017 af Makrofagen

Det giver da 10?

-6/(e^6 * 11) + 11 - 1 = 10


Svar #7
05. november 2017 af Makrofagen

Det gør jeg altså. Skriver exp(), og så indsætter jeg 6*t i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

Der står noget negativt + 10 som på ingen måde er 10, men

-6/e^(6*11) + 11 - 1 = 9.9999999999999999999999999998697686793217816352808058444256376

Desuden er  -6/(e^6 * 11)  ikke rigtigt skrevet, da det betyder
\frac{-6}{e^6 * 11}  


Svar #9
05. november 2017 af Makrofagen

Bevar mig vel.


Svar #10
05. november 2017 af Makrofagen

Nå, men for at undgå misforståelser, har jeg vedlagt en fil af den ligning, jeg får som løsning. Stemmer den ikke fint overens med Maples resultat? 

Når så jeg bestemmer c for y(11)=10, får jeg 1. Kan vi være enige om det?

Vedhæftet fil:Maple, 2.png

Svar #11
05. november 2017 af Makrofagen

Synes nemlig ikke, det ser helt rigtigt ud. Altså i forhold til Maples resultatet (se den første fil). 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

Den sorte og den blå løsning stemmer ikke overens


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.