Fysik

Adiabatisk kompression

05. november 2017 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

1)Vis ud fra de målte data at kompressionen med god tilnærmelse er adiabatisk, og bestem varmefyldeforholdet \gamma = C_p/C_v

2)

Angiv to årsager til at den eksperimentelt bestemte værdi for y er mindre end tabelværdien (1,29)

Målte data:
http://www.heypasteit.com/clip/0IIXY5
Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af janhaa

1,1 < Cp/Cv < 1,67

Cp/Cv often = 1,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Adiabatligningen:

pVγ =  konstant

eller med andre ord

p = k*V-γ

Så du skal vel tage dine værdier for trykket og dine værdier for rumfanget og så lave en potensregression.

2)

Der sker et vist varmetab.

Adiabatligningen er udledt under antagelse af at gassen er en idealgas.


Skriv et svar til: Adiabatisk kompression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.