Matematik

Differentialregning

05. november 2017 af Bruthos - Niveau: B-niveau

Hvorfor er \left ( 2x-3 \right )^3 lig med 6\left ( 2x-3 \right )^2 når man differentierer?

Det var i hvertfald det, som jeg får, når jeg bruger Maple.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2017 af StoreNord

Du har en sammensat funktion, som differentieres til                   3(2x-3)² · 2
Ganske efter reglerne for en sammensat funktion:
                   Den ydre differentieret af den inderste gange den inderste differentieret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2017 af Makrofagen

Fordi det er en sammensat funktion. Benyt, at:

(f(g(x)))′=f′(g(x))⋅g′(x)

Derved fås:

((2x - 3)3)' = 3 (2x - 3)· 2 = 6 (2x - 3)2


Svar #3
05. november 2017 af Bruthos

Ok, tror det er det næste vi skal til at læse om.Jeg begyndte bare på en aflevering lidt tidlidt. tak for hjælp


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.