Fysik

Strålings-effekt

06. november 2017 af oleper12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man finder strålingseffekten.

Opgaven lyder: 

Solen kan stort set betragtes som en ren temperaturstråler, og Solens overfladetemperatur kan derfor beregnes med kendskab til Solens afstand til Jorden, r(jord) = 149,5 · 109 m, og Solens radius, R(sol) = 6,96 · 108 m.

I Jordens afstand til Solen har solstrålingen en intensitet, der kaldes solarkonstanten: S0 = 1353 W/m2.

1. Beregn arealet af kugleoverfladen med radius r(jord) = 149,5 · 109 m.

A[kugle] = 4*Pi*149,5 · 10^9 = 1.878672407 10  m2
 

2. Beregn Solens samlede strålingseffekt.

Opgaven kan også findes på linket: http://www.fys.dk/fipnet/4_klima/42_opgaver/opg-04.html


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af peter lind

Gang solarkonstanten med arealet fundet i 1.


Svar #2
06. november 2017 af oleper12 (Slettet)

Okay mange tak!

I opgave 5 står der så at jeg skal beregn solens overflade temperatur? Er der en formel til det?

I opgave 4 har jeg udregnet strålingsintensiteten til: 9.050167224*109


Svar #3
06. november 2017 af oleper12 (Slettet)

opgev 4 er regnet ud fra formelen: \frac{P}{4*\pi *r^{2}}


Svar #4
06. november 2017 af oleper12 (Slettet)

Sorry har fundet ud af det brugte stefan Boltzmanns lov.


Svar #5
06. november 2017 af oleper12 (Slettet)

;)


Svar #6
06. november 2017 af oleper12 (Slettet)

Jeg har dog en anden opgave som jeg gerne vil have hjælp til.

Opgaven er ved lagt som fil. Det drejer sig om, at jeg allerede går død ved opgave b.

På forhånd mange tak.

Vedhæftet fil:Opgaver.pdf

Skriv et svar til: Strålings-effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.