Matematik

Koordinatmatrix eller afbildningsmatrix

07. november 2017 af Gertsmartass (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Vi er nogle stykker som er i tvivl om hvilket begreb man bruger i hvilken sammenhæng. Man bruger de forskellige begreber. 

Fx hvis vi har en vektor ligning V=k1*v1+k2*v2+k3*v3

Koordinatmatrixen så være <k1,k2,k3> Eller er dette en afbildningsmatrix?

Anden ting? Hvis fx a udgør en basis a1=(5,1) og b=(9,3) 

Vil det så være en afbildningsmatrix at skrive <5,1>|<9,3> Eller er dette en koordinatmatrix med a-koordinatvektor søjler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af peter lind

Afbildningsmatrix er matricen for en lineær afbildning.

Jeg har ikke stødt på begrebet en koordiatmatrix. Hvis der menes en transformation fra et koordinatsystem til en anden er det også en afbildning om end en bestemt afbildning


Skriv et svar til: Koordinatmatrix eller afbildningsmatrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.