Matematik

lineær funktion

08. november 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej handler om lineær funktioner omkring noget temperature

Spørgsmål c: skal jeg have hjælp til?

er det bare 10 grader ind i funktionen og regne forskel ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2017 af Mathias7878

Nej, du skal bare indsætte x = 10 og se, hvad y giver.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2017 af Mathias7878

y = 1.8*10+32 =

- - -

 

 


Svar #3
08. november 2017 af shain

okay tak. Hvad bliver frysepunktet i Fahrenheit? Er det os bare 0 i funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2017 af Mathias7878

Indsæt x = 0

T_f = 1.8*0+32 =

- - -

 

 


Svar #5
08. november 2017 af shain

32 F

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2017 af Mathias7878

#5

Netop. Hvad så med e)? Hvad tror du, man skal gøre der?
 

- - -

 

 


Svar #7
08. november 2017 af shain

formlen hedder så F= 1,8 * C +32
Når man kender F så kan man finde Celcius ved at sige: (F-32)/1,8= C? trækker 32 fra på begge sider og dividere med 1,8 på begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2017 af Mathias7878

Netop :) Men husk, at variablen for celsius var x. Du kan dog godt lave den om til C, men så skriv det også lige, så hvis det nu var en opagve din lærer skulle rette, at han vidste, hvad C stod for.

Men ja ellers er det rigtigt

- - -

 

 


Svar #9
08. november 2017 af shain

Det er modtaget jeg siger tak for hjælpen og fortsæt god dag:)

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.