Matematik

Matematik forklaring

08. november 2017 af Tohau (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, nogen der ved hvordan man kaver denne her opgave med en given forklaring? 

I skolegården er en høj flagstang. Ved siden af flagstangen står en pæl, som er 1,6 m. På en solskinsdag måles pælens skygge til 2 m. Flagstangens skygge er 12 m.

Benyt informationerne i opgaven til at beregne højden af flagstangen.

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2017 af mathon

Tegn det for at få overblik.

Brug ensvinklede trekanters sideproportionalitet:

                                                                                      \small \frac{h}{12\;m}=\frac{1{.}6\;m}{2\;m}

                                                                                       \small h=\frac{1{.}6}{2}\cdot \left ( 12\;m \right )=9{.}6\;m


Svar #2
08. november 2017 af Tohau (Slettet)

Forstår


Skriv et svar til: Matematik forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.