Matematik

Brøk til procent og brøk til decimaltal

08. november 2017 af annekatrine57 - Niveau: 8. klasse

Hej. Håber i vil hjælpe mig. Har søgt lidt på google, men fandt ikke ordentlige svar. Jeg har fået en hel masse opgaver om at omskrive en brøk til decimaltal og brøk til procet. Hvordan finder jeg for eksempel ud af hvad 45 % er i brøk og 3/4 (brøk) til decimaltal???? I am loooost..


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2017 af Mathias7878

45 \% = \frac{45}{100}

\frac{3}{4} = \frac{3*25}{4*25} = \frac{75}{100} = 0.75

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2017 af OliverHviid

Husk, at procent betyder pr. hundrededele. Fx 45% som brøk:

45/100. Så se derefter, om man kan reducere det. I dette tilfælde kan man ikke. Hvis man derimod skal omregne brøk til procent, så dividér tælleren med nævneren og gang så med 100. F.eks. 3/14 som procent:

(3/14)*100=21,43%


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2017 af Mathias7878

#0

Læs også evt herinde

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/broker/omregning-brok-procent-decimaltal

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2017 af sandra000 (Slettet)

Tusinde, tusinde tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2017 af mathon

                        \small \text{decimalbr\o k }\rightarrow \text{ procent }\; \; \; \; \; \; \text{gang med } 100

                         \small \text{procent }\rightarrow\; \text{decimalbr\o k }\; \; \; \; \; \; \text{divider med } 100


Skriv et svar til: Brøk til procent og brøk til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.