Matematik

differentialkvotient

10. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Kan man sige at differentialkvotient (på en umatematisk, uformel, uvidenskabeligt, uakademisk måde), er et stykke af grafen hvor den aftager eller vokser, der fortæller om "dynamikken" i selve hastigheden, som man søger at finde? Har lidt svært ved at forstå begrebet i mit hoved så det giver lidt mening. - og det stadig efter jeg har læst webmatematik, set restudy og alt muligt andet . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2017 af Mathias7878

differentialkvotient = tangentens hældning i et givent punkt

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2017 af Mathias7878

f(x) = ax+b

f'(x) = a

= differentialkvotienten = tangentens hældning

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2017 af Mathias7878

Taget fra webmatematik:

"Når man differentierer en funktion, finder man tangenthældningen i et bestemt punkt. Den hældning, man finder, kaldes differentialkvotienten i punktet."

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2017 af Anders521

#1 angiver differentialkvotienten som en egenskab af tangenten, men begrebet optræder i mange forskellige sammenhænge og kan derfor fortolkes på mange forskellige måder. I en virkelighedskontekst kan den opfattes som den øjeblikkelig hastighed, mens i en abstrakt sammenhæng er den en grænseværdi for en differenskvotient.


Svar #5
11. november 2017 af Mathian

Tak for jeres oplysende svar. Det hjalp på det. 


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.