Matematik

Reducering med kvadratrod

16. november 2017 af magnusbornaes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Kan ikke løse disse følgende opgaver, håber nogen vil hjælpe:)

9.2
Gør rede for √(x+1)-√(x)= 1/(√(x+1)+√(x))
9.3

I hvert af nedstående udtryk er de variable positive. Omskriv hvert af udtrykkende til den simplest mulige form, der kun indeholder én kvadratrod

1) √(30x)/(√(2x)√(5))
2)√(4x3y4)·√(18x3y2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af StoreNord

9.2       Gang med nævneren på begge sider. Så er venstre side 2 tals sum gange de samme 2 tals differens.

9.3.1   Slå de tre kvadratrødder sammen til een, og gang med ½.

9.3.1   Slå de to kvadratrødder sammen til een


Svar #2
16. november 2017 af magnusbornaes (Slettet)

9.3.1
Hvordan slår jeg dem sammen til en?


Svar #3
16. november 2017 af magnusbornaes (Slettet)

9.3.1
√(30x)/(√(2x)√(5))
=√(15)/√(5)
=√(3)
9.3.2
√(4x3y4)·√(18x3y2)
=√(4x3y4·18x3y2)
=√(72x3y4x3y2)
=√(72x6y6)
er det en rigtig fremgangsmåde, eller er jeg helt galt på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2017 af StoreNord

Det er helt rigtigt altsammen. Men svært at læse. Prøv at bruge editorens værktøj længst til højre, fx


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2017 af SuneChr

# 3  anden sidste linje: kan reduceres yderligere til  \small 6\sqrt{2}x^{3}y^{3}
 


Skriv et svar til: Reducering med kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.