Fysik

Lysår

19. november 2017 af Claussssi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan omregner man m til lysår? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af StoreNord

Til angivelse af kortere afstande anvendes enheden lysminut (knap 18 millioner km)
https://da.wikipedia.org/wiki/Lys%C3%A5r


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2017 af StoreNord

18 Mio km er                                                                      1 Lysår
        1 km er                                      \frac{1}{18\cdot10^{6}}

        1 meter er                              \frac{1}{18\cdot10^{6}\cdot 10^{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2017 af StoreNord

#2 er forkert (øv). Jeg havde ikke læst linket ordentligt. Læs selv linket rigtigt.
1 lysår er den afstand lyset tilbagelægger på et år, dvs. cirka 9,46 × 1015 m


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

På 1 år er der 365 døgn. Hvert døgn har 24 timer á 60 minutter á 60 sekunder. I hvert sekund bevæger lyset sig 300000km. Heraf kan du finde ud af, hvor langt lyset kommer på et år. Bemærk, at antallet af døgn og lysets hastighed er afrundede værdier.


Skriv et svar til: Lysår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.