Matematik

Diff.

19. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Hvordan differentiere jeg det sidste stykke af opgaven, altså 1/x-1 . Er det bare 1/x^2-1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Brug substituationen u = x - 1. 

\begin{align*} \int\frac{1}{x-1}\ dx &= \int\frac{1}{u}\ du \\ &= \log(u)\,, \ \text{saafremt } u>0. \\ &= \log(x-1)\,, \ \text{saafremt } x>1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan omskrive 1/(x -1) til (x-1)-1. Så er den nemmere at differentiere.

f(x) = 0,25x2 + (x-1)-1

f '(x) = 0,25*2*x + (-1)*(x-1)-2 *(x-1)'  <=>

f '(x) = 0,50x + (-1)*(x-1)-2 * 1  <=>

f '(x) 0,50x - 1/(x-1)2


Skriv et svar til: Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.