Fysik

Varmluftsballon

20. november 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjlæpe mig med denne fysikopgave?

Opdriften skal være større end eller lig med tyngdekraften på ballon med den varme gas.
Opskriv den ligning der skal være opfyldt. I ligningen skal indgå rumfanget af ballonen, temperatur af den kolde omgivende luft To, temperaturen af den varme luft i ballonen Tv og massen af materialerne ballonen er lavet af.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af mathon


           \small \text{Opdriften er lig med tyngden af den fortr\ae ngte atm. luft}

           \small F_{op}=V_{ballon}\cdot \rho _{luft}\cdot g=V_{gas}\cdot \rho _{gas}\cdot g+m_{hylster +stol}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2017 af mathon

korrektion:

           \small \small F_{op}=V_{ballon}\cdot \rho _{luft}\cdot g=V_{gas}\cdot \rho _{gas}\cdot g+m_{hylster +stol}\cdot g

           \small V_{ballon}\cdot \rho _{luft}=V_{gas}\cdot \rho _{gas}+m_{hylster +stol}


Skriv et svar til: Varmluftsballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.