Matematik

Vektorregning

22. november 2017 af brotherman - Niveau: A-niveau

2 vektorer i planen er givet ved:

Vektor a= 5 over 1

Vektor b= t over 3

Jeg skal finde tallet t, så vektor a og b er ortogonale

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af peter lind

Brug at a·b = 0 når de er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2017 af MatHFlærer

Så i forlængelse af #1, så skal du løse ligningen 

5t+3=0

Overvej hvorfor det er netop den ligning der. 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.