Matematik

Bestem en forskrift

22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

er der måske en der kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave? Jeg er kommet frem til stamfunktionen men jeg kan ikke komme videre (det er en opgave uden hjælpemidler)

Det ville være en virkelig stor hjælp!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af StoreNord

F(x) = 4x-x³+k
F(2) = 4·2-2³+k = 5      =>    k = 5 - 8 + 8 = 5


Svar #2
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak! Hvordan bestemmer jeg så forskriften i punktet P(2,5) :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2017 af StoreNord

F(x) = 4x-x³+5


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2017 af mathon

                                               \small F(x)=4x-x^3+5


Svar #5
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Hvordan er I kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2017 af Mathias7878

#5

Først finder du F(x) ved at integrere f(x)

\small \small \int f(x)dx = F(x) = 4x-3*\frac{1}{3}x^3+k = 4x-x^3+k

Vi har nu bestemt samtlige stamfunktion til f(x), men vi har ikke bestemt den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet P(2,5). Her ved du, at alle punkter, der ligger på grafen, opfylder funktionsforskriften. Vi kan da løse ligningen

\small F(2)=5

mht til k.

Vi har

\small 4*2-2^3+k = 5

\small 8-8+k = 5

\small k = 5

og derfor en den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,5) bestemt ved

\small F(x) = 4x-x^3+5

- - -

 

 


Svar #7
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for den gode forklaring!

Svar #8
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Har du er par minutter til at hjælpe mig med endnu en opgave jeg sidder fast i? :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2017 af Mathias7878

Du laver bare en ny tråd, så kan det være jeg kan hjælpe eller nogen af de andre kan :-)

- - -

 

 


Svar #10
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak!

:)


Svar #11
22. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Mathias7878 jeg har opretet et nyt opslag jeg håber at du kan tage et kig på det :)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.