Matematik

Regningsopgave

23. november 2017 af annekatrine57 - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser man denne her opgave:

Jonas og Pernille deler et arbejde i "døgnkiosken". Herved har de tilsammen tjent 4840 kr. De har samme timeløn. Jonas har arbejdet i 23 timer, og Pernille har i 32 timer. Hvor stor er timeløønnen? Hvor mange penge får Jonas og Pernille i løn for arbejdet?

TAK PÅ FORHÅND.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2017 af fosfor (Slettet)

Kald timelønnen for L

Da gælder
23 * L + 32 * L = 4840

Isoler L for at bestemme timelønnen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

            \small \small \text{timel\o n}=\frac{4840\; kr}{(23+32)\;timer}=88\;\tfrac{kr}{time}

            \small \text{l\o n}:
                           \small \text{Jonas}\! :\left ( 23\;\text{timer} \right )\cdot \left ( 88\;\tfrac{kr}{time} \right )\; \; \; =2024\; kr

                           \small \text{Pernille}\! :\left ( 32\;\text{timer} \right )\cdot \left ( 88\;\tfrac{kr}{time} \right )=2816\;kr


Svar #3
23. november 2017 af annekatrine57

Er timelønnen 88 kr. Er den ikke 55? Skal man ikke bare plusse 23+32?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2017 af mathon

                 \small 23\text{ timer + }32\text{ timer = 55 timer er summen af antal arbejdstimer, men \textbf{\color{Red} ikke} timel\o nnen.}


Skriv et svar til: Regningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.