Matematik

retvinklet trekant

27. november 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Please hjælp, mangler den allersidste opgave

i en retvinklet trekant ABC er C den rette vinkel. Beregn den manglende side i trekantet, når

1) a = 8 og b = 6

2) c = 5 og a = 4

3) c = 25 og b = 20


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2017 af Mathias7878

1) Anvend pythagoras på dem alle sammen

\small a^2+b^2 = c^2

2)

\small c^2-a^2 = b^2

3)

\small c^2-b^2 = a^2

- - -

 

 


Svar #2
27. november 2017 af 123emil123 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.