Matematik

Hjælp til opgave c - vigtigt

28. november 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 6: 
En funktion er bestemt ved f (x) = ((1)/(3))x^(3)-4x^(2)+12x

a) Tegn grafen for f, og indrag f′(x) til at argumentere for grafens forløb. 
d/dx(1/3*x^3-4*x^2+12*x) = x^2-8.*x+12
df(x):=x^(2)-8*x+12  Udført
Først deficierede jeg min funktion vedhjælp af funktionen i nspire og derefter fandt jeg punkterne hvor grafen steg og faldt. Derefter satte jeg punkterne i den defierncere funktion og fik disse punkter.
solve(0=x^(2)-8.*x+12,x)  x=2. or x=6.
f ´(1) = 1^(2)-8.*1+12 = 5.
f ´(4) = 4^(2)-8.*4+12 = −4.
f ´ (7) = 7^(2)-8.*7+12 = 5.

Grafen den stiger i punktet (0;0) til (2;1,9) og den falder i punktet (1.9;6.0) og den stiger igen i punktet (6.0;∞)
b) Undersøg, om grafen for f har en tangent med hældningskoefficient -5 
solve(df(x)=−5,x)= false
Ligningen er falsk og dette betyder, at grafen for f ikke har en tangent der har en hældningskoeficient på -5. 
c) Bestem arealet af det område, der afgrænses mellem grafen for f og x-aksen.

Mit spørgsmål er, hvordan jeg løser opgave c, min ven siger jeg skal definere f(x) og derefter solve, men forstår ikke lige hvad f(x) og hvordan den defineres - nogle der kan hjælpe - mangler kun denne opgave for og aflevere - den skal afleveres i aften :)


Svar #1
28. november 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Her er den originale opgave 

Vedhæftet fil:Aflevering 8.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2017 af Mathias7878

Du har din funktion

\small f(x) = \frac{1}{3}x^3-4x+12x

hvilket du kan definere i TI-Nspire ved at skrive 

\small f(x):= \frac{1}{3}x^3-4x+12x

i et matematikfelt.

Du skal da løse ligningen

\small f(x) = 0

for at finde nulpunkterne for f(x)

Bagefter skal du så finde det bestemte integral

\small \int_{a}^{b}f(x)dx

hvor b og a er de nulpunkter/og eller grænser, som du har fundet ved at løse ligningen f(x) = 0

- - -

 

 


Svar #3
28. november 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

sådan her, men ved ikke hvad min a og b værdi er? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2017 af Mathias7878

Jeg tror, at det er en fejl i opgaven. Din funktionen f(x) skulle nok have været

\small f(x) = \frac{1}{3}x^3-4x^{\color{Red} 2}+12x

Hvis du løser den ligning får du værdierne x = 0 eller x = 6. Indsæt da b = 6 og a = 0 og udregn det bestemte integral. Du kan finde det bestemte integral i TI-Nspire under de der matematik-skabeloner.

- - -

 

 


Svar #5
28. november 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Det giver -36 er dette rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2017 af Mathias7878

Det skulle meget gerne give +36 :-)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2017 af Mathias7878

Har du husket at skrive 6 øverst og 0 nederst??

- - -

 

 


Svar #8
28. november 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Ups byttede om nu er det 36 :) 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave c - vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.