Matematik

Aflevering

04. december 2017 af sofiejensen34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan i hjælpe mig med det jeg har markeret med rødt? På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: fchgvjbk.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af fosfor (Slettet)

47684,83774 * (1+r)3 = 52840,85
ln(47684,83774 * (1+r)3) = ln(52840,85)
ln(47684,83774) + ln((1+r)3) = ln(52840,85)
ln(47684,83774) + 3*ln(1+r) = ln(52840,85)
3*ln(1+r) = ln(52840,85) - ln(47684,83774)
ln(1+r) = (ln(52840,85) - ln(47684,83774))/3
1+r = e(ln(52840,85) - ln(47684,83774))/3
r = e(ln(52840,85) - ln(47684,83774))/3 - 1
r = 0.034816064


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2017 af StoreNord

K = 4768.84\left ( 1+\frac{r}{100} \right )^{4}=52840.85                 løs ligningen med hensyn til r
ved at dividere begge sider med K0 og tage 4. rod på begge sider.


Svar #3
04. december 2017 af sofiejensen34 (Slettet)

Tak :)


Svar #4
04. december 2017 af sofiejensen34 (Slettet)

#2

K = 4768.84\left ( 1+\frac{r}{100} \right )^{4}=52840.85                 løs ligningen med hensyn til r
ved at dividere begge sider med K0 og tage 4. rod på begge sider.

Hej. Tak for hjælpen, kan du også hjælpe med hvordan udregningen ser ud når man gør det? Er nemlig ikke så god til det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2017 af mathon

                   \small \left ( 1+r \right )^4=\frac{K_4}{K_0}

                    \small 1+r =\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{\frac{1}{4}}

                    \small r =p\cdot 10^{-2}=\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{\frac{1}{4}}-1

                   \small \small p=\left (\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{0{.}25}-1 \right )\cdot 10^2

                   \small \small p=\left (\left (\frac{52840{.}85}{47684{.}84} \right )^{0{.}25}-1 \right )\cdot 10^2


Svar #6
04. december 2017 af sofiejensen34 (Slettet)

#5

                   \small \left ( 1+r \right )^4=\frac{K_4}{K_0}

                    \small 1+r =\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{\frac{1}{4}}

                    \small r =p\cdot 10^{-2}=\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{\frac{1}{4}}-1

                   \small \small p=\left (\left (\frac{K_4}{K_0} \right )^{0{.}25}-1 \right )\cdot 10^2

                   \small \small p=\left (\left (\frac{52840{.}85}{47684{.}84} \right )^{0{.}25}-1 \right )\cdot 10^2

Hvordan ved jeg hvilket tal der skal stå i stedet for bogstaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2017 af mathon

\small K_0 er det belød, der skal fremskrives altså 47'684.84 kr.

\small K_4 er hvad kapitalen er vokset til efter 4 år altså 52'840.85 kr.


Svar #8
04. december 2017 af sofiejensen34 (Slettet)

#7

\small K_0 er det belød, der skal fremskrives altså 47'684.84 kr.

\small K_4 er hvad kapitalen er vokset til efter 4 år altså 52'840.85 kr.

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.