Matematik

Optimering

04. december 2017 af saramaleki2406 - Niveau: A-niveau

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: Udklip.....JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2017 af mathon

a)

             Isoler \small h i \small V=2{.}6\cdot a^2+6\cdot a\cdot h


Svar #3
04. december 2017 af saramaleki2406

Hvad med b? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2017 af peter lind

a) Træk de 2.6a 2 over på venstre side og divider med 6a

b) a*h skal være så lille som mulig. indsæt h fra spørgsmål a og find hvornår denne funktion er mindst mulig


Svar #5
04. december 2017 af saramaleki2406

Når jeg differentierer 2.6*a^2+6*a*(-(-1000+2.6*a^2)/(6*a)), får jeg 0... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2017 af peter lind

Det er den forkerte funktion du differentiere. Prøv igen men gå langtsomt frem


Svar #7
04. december 2017 af saramaleki2406

1000=2.6*a2+6*a*h

2.6*a2+6*a*h-1000=0

2.6*a2-1000=-6*a*h

(2.6*a2-1000)/-6*a=h

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2017 af peter lind

Ja med lidt god vilje. der mangler parentes om -6a og desuden skal du gange igennem med -1 altså skifte fortegn i tæller og nævner


Svar #9
04. december 2017 af saramaleki2406

Altså (-2.6*a2+1000)/(6*a)=h ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2017 af peter lind

ja


Svar #11
04. december 2017 af saramaleki2406

Men når jeg differentierer funktionen, får jeg 0...


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2017 af ringstedLC

#9

Altså (-2.6*a2+1000)/(6*a)=h ?

 Nu har du fundet h udtrykt ved a.

I (b) skal du opstille en funktion A(a) for overfladearealet. Det er en sekskant plus seks ligestore rektangler. A differentieres for at bestemme minimum.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.