Matematik

Ligning for den rette ligninger

05. december 2017 af saralarsen1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find en ligning or den rette linje der har stigningtal 5, og som går gennem punktet med koordiatsæt (-3,6).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af Økol (Slettet)

Den rette linje har formen 

y=ax+b

Indsæt stigningstallet 

y=5x+b

Indsæt koordinaterne for punktet og løs for b

6=5\cdot (-3)+b

b=21

Så ligningen er

y=5x+21


Skriv et svar til: Ligning for den rette ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.