Matematik

RSA-kryptering

08. december 2017 af ErikNielsssen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg sidder og skriver SRP, men er lidt lost når jeg læser et af mine problemstillinger. Håber nogen kan hjælpe:

* Gennemgå de grundlæggede principper i talteori med fokus på RSA-kryptering. I din gennemgang skal indgå bevis for følgende sætning som gælder ved regning af modulo:

(a * b) (mod n) ≡ [ a (mod n) * b (mod n) ] (mod n)

Håber nogen kan hjælpe og forklare hvilke sætninger/teorier som skal anvendes.

Vh. Erik Nielsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2017 af janhaa

kan du bruke:

Reflexivity: a ≡ a (mod n)
Symmetry: a ≡ b (mod n) if and only if b ≡ a (mod n)
Transitivity
a = b (mod n) and b=c (mod n) and  a = c (mod n)


Svar #2
08. december 2017 af ErikNielsssen (Slettet)

#1 Forstår ikke helt hvad du mener.

Altså jeg skal bevise sætningen foroven, men hvilke teorier skal anvendes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2017 af peter lind

Gå ud fra at a≡a1 mod n <=> a= a1 + k1*n og b ≡b1 mod n  <=> b=b1+k2*n

Gang de to højre sider sammen og vis at de er ævivalente ab mod n


Svar #4
08. december 2017 af ErikNielsssen (Slettet)

Okay tak #3, men skal jeg forklare om nogle talteorier også, som står i problemstillingen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2017 af peter lind

Jeg ved ikke hvad der forventes af dig så jeg kan kun nævne nogle ting der er vigtige

1) Invertible elementer i restklassen modulus n er tal der er primisk med n

2) forkortelsesreglen gælder også og kun for invertible klasser

3) Fermats lille sætning

4) for invertible elementer gælder at ak(p-1)(q-1)+1 ≡ a mod n hvor n=p*q og p≠q er to primtal


Skriv et svar til: RSA-kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.