Fysik

Dopplereffekt (udledning)

08. december 2017 af SusanneW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med en udledning af klassisk Dopplereffekt. Billede af min kilde er vedhæftet.

Jeg kan godt se, hvorfor

T=T_0+\frac{vT}{c}

Men hvordan er man kommet frem til, at

T=\frac{T_0}{1-\frac{v}{c}}

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2017 af peter lind

Flyt vt/c over på venstre side du får T(1-v/c)  derefter dividerer du med 1-v/c


Svar #3
08. december 2017 af SusanneW (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Dopplereffekt (udledning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.