Matematik

RSA bevis

09. december 2017 af wjfenkdqwq (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen her der kan hjælpe med at bevise den her RSA sætning?:

(a * b) (mod n) ≡ [ a (mod n) * b (mod n) ] (mod n)

Har læst så meget om det i bøger men er blank. 

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2017 af fosfor (Slettet)

n * b (mod n) = 0 , da n går op i n*b.
 

(a * b) (mod n) = 
( (  n*qa  +  a (mod n) ) * (  n*qb  +  b (mod n) )) (mod n)  =
(  n*qa * n*qb   +  n * b (mod n)   + n * a (mod n)   +  a (mod n) * b (mod n) )) (mod n)  =
  ( n*(qa*n*qb)) (mod n)  +  0 (mod n)  + 0 (mod n)  +   ( a (mod n) * b (mod n) ) (mod n)  =
 0 +   ( a (mod n) * b (mod n) ) (mod n)  =
( a (mod n) * b (mod n) ) (mod n)


Svar #2
09. december 2017 af wjfenkdqwq (Slettet)

wow ser vildt ud, er der mulighed for at komme med sætninger for hvad du præcis gør?

Er taknemmelig, det hjalp ihvertfald! :-)


Skriv et svar til: RSA bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.