Matematik

Det gyldne snit - HJÆLP

12. december 2017 af wokkay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er sammenhængen mellem det gyldne snit og det gyldne rektangel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2017 af janhaa

rektangel med sider a og b, a > b

da gjelder:

\phi = \frac{a}{b}=\frac{1+\sqrt{5}}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2017 af SuneChr

Rektanglets to sider forholder sig til hinanden, ligesom de to stykker, der deler et linjestykke i det gyldne snit, forholder sig til hinanden.
Et eksempel på et (næsten) gyldent rektangel er et stykke A4 papir.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2017 af StoreNord

https://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2017 af StoreNord

https://da.wikipedia.org/wiki/Gyldent_rektangel


Skriv et svar til: Det gyldne snit - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.