Matematik

Proportionalitet og omvendt proportionalitet

13. december 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Du skal forklare hvad der menes med proportionalitet og omvendt protionalitet. 

Indbefatter dette et bevis? Og hvordan kan man forklare størrelserne? På youtube forklares det nærmest udelukkede ud fra eksempler. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2017 af Anders521

Betragt følgende variabelsammenhænge

y=ax og yx=k hvor  a og k er konstanter.

Ser disse bekendte ud?


Svar #2
13. december 2017 af Mathian

Yes, en type lineær sammenhæng hvor b = 0, derfor y= ax :) ? Er der mere jeg skal vide udover grafen går igennem 0, og er en lineær retning, mens for omvendt proportionalitet er det en hyperbel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2017 af Anders521

Du kan også komme ind på begrebet vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2017 af SuneChr

Som eksempel, fra geometrien, på hvert af de to  forhold, kan du nævne:
Ligefrem proportionalitet:  For ensvinklede trekanter er siderne proportionale.
Omvendt proportionalitet: Siderne i et rektangel er omvendt proportionale for et rektangel med et givet areal.


Skriv et svar til: Proportionalitet og omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.