Historie

SRP: Historiske kilder om Jim Crow-lovene

16. december 2017 af Jeg444 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i gang med at skrive min SRP, og i den forbindelse skal jeg finde nogle historiske kilder som siger noget om Jim Crow-lovene. Er der nogen, der kender nogle gode kilder til at fortælle om Jim Crow-perioden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af Anders521

Hvad er din problemformulering, hvis jeg må spørge.


Svar #2
16. december 2017 af Jeg444

Den lyder således:  

Der ønskes en:

Redegørelse for de sortes position i samfundet i USA i syden i starten af det 20. århundrede med udgangspunkt i Jim Crow-lovene

Analyse og fortolkning af romanen "The Color Purple" af Alice Walker med særlig fokus på slaveriets efterspil og den sorte kvindes rolle i samfundet 

Diskussion af hvorledes Jim Crow-lovene kommer til udtryk i romanen samt i selvvalgte historiske kilder fra samme periode. 


Svar #4
16. december 2017 af Jeg444

Mange tak for hjælpen Anders521. Jeg har dog skrevet min redegørelse, så jeg er mere ude i nogle historiske primær kilder, som er skrevet i starten af det 20. århundrede, som kan bruges til diskussionen. Kender du evt. en primær kilde som jeg kan bruge? 

Beklager jeg ikke lige fik formuleret mit spørgsmål så forståeligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2017 af Anders521

Nej, desværre. At finde en sådan kilde er noget sværere. Hvis du tænker kilder med førstehåndsindtryk af Jim Crow-lovene som er skrevet i starten af det 20. århundrede, så tænker jeg på (selv)biografier, filmdokumentarer, aviser, offentlige rapporter osv. og disse er en udfordring at finde på nettet.

Mht. dokumentarer kan du på google søge med ordene jim crow documentary pbs, og måske kan resultaterne afslører yderligere kilder som kan tilgængelig og brugbare for dig.


Svar #6
16. december 2017 af Jeg444

Anders521, når du lige ser min problemformulering og kigger på diskussionen, hvad tænker du så vil være relevant stof at vælge som historiske kilder? Jeg er virkelig i tidspres nemlig. Indtil videre har jeg fundet en sang ved navn "Jim Crow Blues" af Cow Cow Davenport. Vil du mene, at jeg godt kan bruge en sang som en historisk kilde? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2017 af Anders521

Anders521, når du lige ser min problemformulering og kigger på diskussionen, hvad tænker du så vil være relevant stof at vælge som historiske kilder?

Diskussionen er en del af din problemformulering. Hvilken stof hentyder du til?


Skriv et svar til: SRP: Historiske kilder om Jim Crow-lovene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.